Hoppa till sidans innehåll

Skridsko- & konståkningsskola


Nu är planeringen klar för vårterminen 2021 och det går bra att göra en kursanmälan under Anmälan, tider och avgifter.

Nacka kommun har valt att hålla ishallarna stängda fram till och med den 24 januari för att försöka minska smittspridningen av COVID-19. Det betyder att vi skjuter fram vår terminsstart för Skridskoskolan och Konståkningsskolan till vecka 4. Båda avslutas med en gemensam vårshow i Nacka ishall (om rådande pandemiläge tillåter).

 

Skridskoskola
Boo SK Konståkning bedriver den populära Skridskoskolan sedan många år tillbaka. Skridskoskolans träning leds av Agathe Sut som själv både tränat och tävlat för klubben i många år. Barnen delas in i grupper beroende på kunskapsnivå. 

Vår målsättning är att barnen ska lära sig grunderna i skridskoåkning under mer lekfulla former. Detta i grupper med jämbördiga barn, ledda av tränare som själva börjat sin skridskoåkning på samma vis.Våra duktiga tränare har alla tränarutbildning. De flesta av dem är idag aktiva tävlingsåkare. De hjälper även till med val av skridskor och övrig utrustning (se även fliken till vänster).

Vår erfarenhet är att barnen lär sig snabbt. Steget efter skridskoskolan är Konståkningsskola fortsättning (Speed) vilket sen följs av träningsverksamhet för konståkare.

Vi brukar anordna isshower med alla tävlingsåkare och skridskoskolan, ofta tillsammans med andra klubbar vid terminsslut!

Uppdaterad: 05 JUN 2020 12:45

 

 

 

 

Postadress:
Boo SK - Konståkning
Boo Sportklubb, Box 33
13232 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info