Skridsko- & konståkningsskola

Vårterminen 2021 avslutades med en härlig vårshow och nu går vi in i några veckor av eftersäsong! Planeringen för höstterminen startar strax och när vi är klara med den går det bra att göra en kursanmälan under Anmälan, tider och avgifter.

Anmälan till Eftersäsong v 15 till v 20
Nu har anmälan till Boo SK Konståknings eftersäsong öppnat. Du hittar information om tider, priser och grupper samt anmälan här under Nyheter. Välkommen med din anmälan!

Eftersom att Nacka kommun höll ishallarna stängda fram till och med den 24 januari för att försöka minska smittspridningen av COVID19 sköt vi fram vår terminsstart för Skridskoskolan och Konståkningsskolan till vecka 4. Vi avslutar med en gemensam vårshow i Nacka ishall. På grund av rådande pandemiska läge kommer vårshowen att filmas utan publik.

Skridskoskola
Boo SK Konståkning bedriver den populära Skridskoskolan sedan många år tillbaka. Skridskoskolans träning leds av Agathe Sut som själv både tränat och tävlat för klubben i många år. Barnen delas in i grupper beroende på kunskapsnivå.

Vår målsättning är att barnen ska lära sig grunderna i skridskoåkning under mer lekfulla former. Detta i grupper med jämbördiga barn, ledda av tränare som själva börjat sin skridskoåkning på samma vis.Våra duktiga tränare har alla tränarutbildning. De flesta av dem är idag aktiva tävlingsåkare. De hjälper även till med val av skridskor och övrig utrustning (se även fliken till vänster).

Vår erfarenhet är att barnen lär sig snabbt. Steget efter skridskoskolan är Konståkningsskola fortsättning (Speed) vilket sen följs av träningsverksamhet för konståkare.

Vi brukar anordna isshower med alla tävlingsåkare och skridskoskolan, ofta tillsammans med andra klubbar vid terminsslut!

Läs gärna Svenska konståkningsförbundets Föräldrahandbok för konståkningsföräldrar <3

Uppdaterad: 28 FEB 2021 11:10

blobid4.png