Skridsko- & konståkningsskola

Vårterminen 2021 avslutades med en härlig vårshow och nu drar planeringen för höstterminen igång. Så snart vi är klara med den går det bra att göra en kursanmälan under Anmälan, tider och avgifter.

BOO SK KONSTÅKNINGS KURSER

Skridskoskola

Boo SK Konståkning bedriver den populära Skridskoskolan sedan många år tillbaka. Skridskoskolans träning leds av Agathe Sut som själv både tränat och tävlat för klubben i många år. Barnen delas in i grupper beroende på kunskapsnivå.
Till Skridskoskolan välkomnar vi alla från 4 år och uppåt. Här lär vi oss åka skridskor under lekfulla former. Syftet är först och främst att ha roligt och att lära sig skridskoåkningens grunder. Vi introducerar skridskoskolans märkestagning och efterhand som man klarar dem ser vi gärna att man går vidare till Konståkningsskolan och/eller Fortsättningsgruppen (Speed). Skridskoskolan lånar övningar och teknik från Konståkningsskolan.

Är du 12 – 16 år kan du anmäla ditt intresse för Konståkningsskolans Ungdomsgrupp (se nedan).

Konståkningsskola
Konståkningsskolan är för dig som vill lära dig åka skridskor med en mer tydlig inriktning mot konståkning. Här lär vi oss konståkningens grunder och träffas två ggr i veckan.

Konståkningsskola Ungdom 12 – 16 år
Konståkningsskolan Ungdom är för dig från 12 år och uppåt som vill åka skridskor med en mer tydlig inriktning mot konståkning. Här lär vi oss konståkningens grunder. Självklart går det bra att komma och prova-på en gång innan du bestämmer dig. Skriv in önskemål om detta i anmälning- eller intresseformuläret (under Meddelanden till Boo SK Konståkning).

Föräldrar & barngrupp
Föräldrar och barngrupp är för barn som under lekfulla former vill lära sig åka skridskor tillsammans med en förälder. Rekommenderad ålder från 3 år och upp.

Vår målsättning är att barnen ska lära sig grunderna i skridskoåkning under mer lekfulla former. Detta i grupper med jämbördiga barn, ledda av tränare som själva börjat sin skridskoåkning på samma vis.Våra duktiga tränare har alla tränarutbildning. De flesta av dem är idag aktiva tävlingsåkare. De hjälper även till med val av skridskor och övrig utrustning (se även fliken till vänster).

Vår erfarenhet är att barnen lär sig snabbt. Steget efter skridskoskolan är Konståkningsskolan eller Konståkningsskola fortsättning (Speed) vilket sen följs av tränings- och tävlingsverksamhet för konståkare.

Vi brukar anordna isshower med alla tävlingsåkare och skridskoskolan, ofta tillsammans med andra klubbar vid terminsslut!

Läs gärna Svenska konståkningsförbundets Föräldrahandbok för konståkningsföräldrar <3

Uppdaterad: 31 MAJ 2021 09:02

blobid4.png