Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Träningsverksamhet


I Boo SK Konståkning bedriver vi olika sorters träning för alla åldrar. Vi erbjuder skridskoskola och konståkningträning i Saltsjöbaden och Nacka Ishall under huvudsäsong. Under för- och eftersäsong tränar vi också ibland i kommunens övriga hallar.

Skridskoskola, skridskomärken, speed, minior, ungdom, junior och senior: så ser den typiska utvecklingen för en konståkare ut. Det finns 5 discipliner att träna och tävla i: singel dam och herr, paråkning, isdans och lagdisciplinen synkroniserad konståkning. I Boo SK har vi mest singelåkning och hos oss finns åkare på alla nivåer. Det vanligaste är att man börjar hos oss i skridskoskolan när man är runt 4-9 år. Efter något år i skridskoskolan flyttar man upp till vår speed-grupp där man tränar lite oftare, och efter avklarat tävlingstest är man redo för vår träningsverksamhet. 

I vår träningsverksamhet tränar man i olika grupper som är indelade efter åkarens egna ambitionsnivå samt vilken testnivå man är på. Du kan läsa mer om tester under Testsystemet. Vilken grupp man åker i bestäms av våra tränare.

I träningsverksamheten har vi A, B och C-åkare, och det allra vanligaste är att åkarna i Träningsverksamheten deltar i tävlingar för respektive nivå.

Konståkning är träning, tävling, motion och uppvisning. Alla kan vara med, och det finns tävlingar finns på alla nivåer, för alla åldrar. 

 

 

Uppdaterad: 05 JUN 2020 12:46

blobid4.png

 

 

 

 

Postadress:
Boo SK - Konståkning
Boo Sportklubb, Box 33
13232 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: konstakning@boo-sk.s...

Se all info