Tävlingspolicy

Här laddar du ner tävlingspolicyn i sin helhet

Chefstränaren tar ut de åkare som ska representera klubben vid respektive tävling enligt plan och budget. Ändringar kan ske vid till exempel sjukdom, ”formsvacka”, frånvaro från träning/uppladdning och/eller motivationsbrist. Tävlingar kan också tillkomma t ex om åkaren testar upp till högre tävlingsnivå eller på annat sätt visar ”framfötterna”.

Tävlingar på annan ort blir endast att aktuellt för åkare som visar mycket god form.

Tränaren väljer och är styrande vid val av programmets musik och dräkt.

Följande gäller för att vara aktuell för tävlingsuttagning

• Åkare måste träna minst 4 ggr/ vecka is + 1 golv
  • Närvaron på träningarna måste uppgå till i genomsnitt minst 90%
  • Minst en veckas läger på sommaren gäller för tävlingsåkare på lägsta nivå.
  • Minst 4 veckors läger gäller för tävlingsåkare på A-nivå.
  • A-åkare med familjer förväntas prioritera konståkningen högt. Semesterresor etc. under tävlingssäsong bör undvikas och skall alltid rådgöras med tränaren först, gärna med god framförhållning.

Frågor?

Om det finns frågor eller funderingar angående tävligsdeltagande maila gärna till klubbens chefstränare Pia Pettersson.

Uppdaterad: 08 MAJ 2020 23:05