Tävlingspolicy

Ladda ned tävlingspolicyn i sin helhet här.

Chefstränaren tar ut de åkare som ska representera klubben vid respektive tävling enligt plan och budget. Ändringar kan ske t ex vid sjukdom, ”formsvacka”, frånvaro från träning/uppladdning, motivationsbrist etc. Tävlingar kan också tillkomma t ex om åkaren testar upp till högre tävlingsnivå eller på annat sätt visar ”framfötterna”.

Tävlingar på annan ort kommer endast att blir endast aktuellt för åkare som visar mycket god form.

Tränaren väljer musik till programmet och styr åkarens val av dräkt.

Följande gäller för att vara aktuell för tävlingsuttagning

• Åkare måste träna minst 4 ggr/ vecka is + 1 golv för att vara aktuell för tävlingsuttagning.
  • Närvaron på träningarna måste uppgå till minst 90% i snitt.
  • Minst en veckas läger på sommaren gäller för tävlingsåkare på lägsta nivå.
  • Minst 4 veckors läger för tävlingsåkare på A-nivå.
  • A-åkare med familjer förväntas prioritera konståkningen högt. Semesterresor etc. under tävlingssäsong bör undvikas och skall alltid rådgöras med tränaren först, gärna med god framförhållning.

Frågor?

Om det finns frågor eller funderingar angående tävligsdeltagande maila gärna till klubbens chefstränare Pia Pettersson.

Uppdaterad: 08 MAJ 2020 23:05