Speed/Fortsättning

Speed byter namn till Konståkningsskola Fortsättning
Vi byter namn på Speed till Konståkningsskolan Fortsättning. Detta för att få en tydligare träningsstruktur. Du som går i Speed sedan tidigare kommer känna igen dig i allting annat.

Avgiften för Fortsättning är 2850 kr / termin (huvudsäsong)

Till detta tillkommer en medlemsavgift på 200 kr för enskild åkare alternativt 350 kr för ett familjemedlemskap (om ni till exempel är flera åkare i familjen).

Möjlighet till intresseanmälan för vårterminen 2022
Fortsättningsgruppen tränar 3 ggr / veckan och träningen är förlagd till ishallarna i Nacka och Saltsjöbaden. Här finns länkt till intresseanmälan.

Onsdagar 17.00–17.45 / Nacka ishall
Torsdagar 16.00-16.45 / Nacka ishall
Söndagar 16.00-16.30 fys + 16.30-17.15 is / Saltsjöbadens ishall

Konståkningsskola Fortsättning
Alla barn som gått minst 2 terminer i Skridsko- eller Konståkningsskolan är välkomna till Fortsättningsgruppen. Gruppen är till för de som tycker om att åka skridskor och vill få en tydligare inriktning mot konståkning och kanske också så småningom fortsätter till förberedande tävlingsgrupp. Här tränar vi i mindre grupper och med mer erfarna tränare och åkarna får möjlighet att utvecklas i snabbare takt än i den vanliga Skridsko- och Konståkningsskolan.

Prova på Konståkningsskola Fortsättning
Vi har två veckors ömsesidig prövotid i Konståkningsskola Fortsättning (Speed). Väljer man därefter att inte fortsätta går det jättebra att gå tillbaka till Skridsko- eller Konståkningsskolan igen.

Dags att byta till riktiga konståkningsskridskor
Vid övergång till Fortsättning är det viktigt att byta till riktiga konståkningsskridskor som tex Edea eller Risport. Vi hjälper till att mäta fötter och hänvisar till lämpliga modeller. Vill man inte köpa nya finns det oftast begagnade skridskor att få tag på. Mer om skridskor och utrustning kan du läsa om här.

Det är också viktigt att man kan knyta sina skridskor själv då barnen från och med Fortsättningsgruppen delar omklädningsrum med förberedande tävlingsåkare och tävlingsåkare och det tyvärr inte finns utrymmesmöjlighet att också ha föräldrar i omklädningsrummet. Tränarer och äldre åkare hjälper självklart till i början vid behov.

Läs också gärna Svenska konståkningsförbundets Föräldrahandbok för konståkningsföräldrar <3

Länk till intresseanmälan för Konståkningsskolan Fortsättning

Uppdaterad: 12 DEC 2020 13:37