Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Skridsko- & konståkningsskola


Välkommen med din kursanmälan under Anmälan, tider och avgifter.
 

BOO SK KONSTÅKNINGS KURSER

Skridskoskola

Boo SK Konståkning bedriver den populära Skridskoskolan sedan många år tillbaka. Skridskoskolans träning leds av Agathe Sut som själv både tränat och tävlat för klubben i många år. Barnen delas in i grupper beroende på kunskapsnivå. 
Till Skridskoskolan välkomnar vi alla från 4 år och uppåt. Här lär vi oss åka skridskor under lekfulla former. Syftet är först och främst att ha roligt och att lära sig skridskoåkningens grunder. Vi introducerar skridskoskolans märkestagning och efterhand som man klarar dem ser vi gärna att man går vidare till Konståkningsskolan och/eller Fortsättningsgruppen (Speed). Skridskoskolan lånar övningar och teknik från Konståkningsskolan.

Konståkningsskola
Konståkningsskolan är för dig som vill lära dig åka skridskor med en mer tydlig inriktning mot konståkning. Här lär vi oss konståkningens grunder och träffas två ggr i veckan.

Föräldrar & barngrupp
Föräldrar och barngrupp är för barn som under lekfulla former vill lära sig åka skridskor tillsammans med en förälder. Rekommenderad ålder från 3 år och upp.

Vår målsättning är att barnen ska lära sig grunderna i skridskoåkning under mer lekfulla former. Detta i grupper med jämbördiga barn, ledda av tränare som själva börjat sin skridskoåkning på samma vis.Våra duktiga tränare har alla tränarutbildning. De flesta av dem är idag aktiva tävlingsåkare. De hjälper även till med val av skridskor och övrig utrustning (se även fliken till vänster).

Vår erfarenhet är att barnen lär sig snabbt. Steget efter skridskoskolan är Konståkningsskolan eller Konståkningsskola fortsättning (Speed) vilket sedan följs av tränings- och tävlingsverksamhet för konståkare.

Vi brukar anordna isshower med alla tävlingsåkare och skridskoskolan, ofta tillsammans med andra klubbar vid terminsslut!

Läs gärna Svenska konståkningsförbundets Föräldrahandbok för konståkningsföräldrar <3

Uppdaterad: 16 MAR 2022 12:39

blobid4.png

 

 

 

 

Postadress:
Boo SK - Konståkning
Boo Sportklubb, Box 33
13232 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: konstakning@boo-sk.s...

Se all info