Hoppa till sidans innehåll

RF-SISU Stockholm


Beslutet innebär att matcher och tävling för senioridrott, oavsett nivå, är tillåtet från den 14 juni. Detta förutsatt att man är symtomfri.
 
För att ha koll på vilka ledare som uppvisat registerutdrag har nu en efterlängtad funktion släpps i administrationsverktyget IdrottOnline.
 
Vi på RF-SISU Stockholm genomför perioden 2 juni till 30 juni en undersökning i samarbete med Sweco om hur idrottsföreningarna i vårt distrikt har påverkats av Coronapendemin sedan i mars.
 
Folkhälsomyndigheten häver från och med 14 juni råden till idrotten om att undvika närkontakt, undvika onödiga resor och att skjuta upp eller ställa in matcher och tävlingar.
 
I september får cirka 20 unga ledare från Stockholmsdistriktet chansen att utvecklas som idrottsledare. Mottagarna av stipendiet får delta på Folksam Ledarcamp, ett läger som inspirerar och stimulerar unga ledare att fortsätta utvecklas inom...
 
Stockholms Tyngdlyftningsförbund tänker nytt i Coronatider. Den 25-31 maj arrangerar idrotten sitt första digitala Distriktsmästerskap, Corona-DM.
 
GT Söder Handboll kommer fråga barnen och ungdomarna hur de vill att verksamheten ska vara. Svaren kommer forma föreningens barn- och ungdomsverksamhet. Arbetet sker i lärgrupper, som är en av studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas verksamhetsfor...
 
Tydliga riktlinjer, anpassning av ridlektionerna och handsprit – Djursholms Ridskola fortsätter verksamheten som vanligt... men annorlunda.
 
En gång i veckan arrangerar Taekwondo Klubb Viking i Haninge träning för en grupp med intellektuella funktionedsättningar. Trots Coronapandemin fortsätter verksamheten, nu utomhus i parken i Rudan.
 
Den 1 maj öppnar Riksidrottsförbundet möjligheten för idrottsföreningar att ansöka om kompensationsstöd. Detta är en del av regeringens krispaket till idrottsrörelsen.
 
En skattjakt utomhus som nästan alla kan delta i, så beskriver Göran Hellgren, projektledare för orienteringens ”Hitta ut” i Stockholmsdistriktet som blivit en stor succé sedan starten för ett år sedan. Dessutom passar det extra bra i Corona-tider.
 
Hallå där Aseffa Hailu, ny på RF-SISU Stockholm som ska jobba inom satsningen ”Områden där idrottsrörelsen ska växa”. Aseffas fokus kommer vara på Skärholmen/Vårberg och Bredäng/Sätra.
 
Riksidrottsförbundet har beslutat om ramar och övergripande principer för fördelning av regeringens krispaket. Föreningar och förbund kommer kunna söka krisstöd från första maj och beslut om utbetalning sker i mitten av juni.
 
Läs vår senaste Föreningsdialog som innehåller viktig info till idrottsföreningar med anledning av Coronaviruset.
 
RF-SISU Stockholm misstänkte att många kampsportföreningar hade en problematisk lokalsituation och beställde en utredning från Sweco. 46 procent av föreningarna som svarat på en enkäten uppger att de hyr en privat lokal.
 
12

Postadress:
Boo SK - Konståkning
Boo Sportklubb, Box 33
13232 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: boosk.konstakning@gmail.com

Se all info