Nacka kommun skärper restriktionerna på grund av fortsatt svårt läge

28 NOV 2020 13:26
Läget i landet är fortsatt allvarligt på grund av rådande pandemi. Nacka kommun har därför, tillsammans med flera andra kommuner i Stockholmsregionen, antagit en samordnad inriktning i syfte att minska smittspridningen.
  • Uppdaterad: 28 NOV 2020 13:26

Information har gått ut till kommunens föreningsliv och besluten är tagna för att så långt som möjligt se till att alla agerar lika. Inriktningen gäller från och med nu och fram till sportlovet (vecka 9) men kan förkostas eller förlängas. De samordnade punkterna från Nacka kommun kan du läsa nedan.

Det här kommer även påverka Boo SK Konståkning och vi arbetar nu med att se över de delar av verksamheten som behöver förändras efter rådande riktlinjer. Det är viktigt att vi alla hjälps åt och att vi tillsammans fokuserar på att bromsa smittspridningen så att vi så snart som möjligt igen kan återgå till det nya normala.

Nu är tid för tålamod och omtanke. Vi behöver alla hjälpas åt för att hålla motivation och träningsglöd levande samtidigt som vi hela tiden också håller fokus på den större bilden, det bredare perspektivet! Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

Information från Nacka kommun
Föreningsliv, privatpersoner och företag som använder Nacka kommuns lokaler påverkas på följande sätt.

• All verksamhet för seniorer, privatpersoner och företag bokas av i idrottsanläggningar, aula och samlingslokaler. Anläggningarna stänger efter sista bokad juniortid
  • Föreningar ska endast bedriva verksamhet för personer födda 2005 eller senare och ansvarar själva för att coronasäkra sin verksamhet, tex med anpassat antal deltagare och ingen publik eller medföljande föräldrar
  • Kommunen får boka av föreningstider som vi upptäcker nyttjas av äldre än födda 2005
  • Alla arrangemang fram till vecka 2 kommer att bokas av och tiderna återställs utifrån tidigare fördelning
  • Kommunen stänger möjligheten att göra webbokningar
  • Simhallarna stänger för allmänheten
  • Vuxensimskolan är inställd, simskola för barn pågår som vanligt
  • Allmänhetens åkning i ishallarna håller fortsatt stängt
  • Ridskola: Fortsätter för barn födda 2005 och tidigare
  • Inga privata bokningar i ridhusen
  • Fritidsgårdar/Öppen verksamhet/En frisk generation: Tar inte emot besökare som inte bor i Nacka, gör begränsningar i antal besökare och har endast verksamhet för de födda 2005 eller senare.

Utöver detta gäller självklart även fortsättningsvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer och skärpta allmänna råd för Stockholmsregionen.

blobid4.png

E-post: konstakning@boo-sk.s...