Ta fortsatt hand om varandra

19 AUG 2020 10:37
Vi hade alla hoppats att hösten skulle bli en helt vanlig höst. Tyvärr gör det fortsatta Covid-19-läget att vi måste fortsätta tänka på och påminna oss själva om vikten av att vi alla tar ansvar för att minska smittspridningen i samhället.
  • Uppdaterad: 19 AUG 2020 10:37

Boo SK ser fram emot en höst med mycket konståkning och många stunder på isen, men det fortsatta Covid-19-läget gör att en förutsättning för utövandet av vår idrott är att vi alla tillsammans fortsätter att ta ansvar för att minska smittspridningen och visar varandra extra hänsyn och omtanke.

Boo SK följer och uppdaterar våra rekommendationer och förhållningssätt utifrån Folkhälsomyndigheten och Konståkningsförbundet. Vi ser det också som en självklarhet att lyssna in Hockeyförbundets rekommendationer för att tillsammans med hocketklubbarna skapa en bra miljö i ishallarna.

Vi är rädda om våra tränare och medåkare och för att inte utsätta dem för onödiga risker vill vi att det, i möjligaste mån, endast är aktiva åkare och tränare i ishall, spelargång och omklädningsrum. Föräldrar och syskon är välkomna att vänta utanför. Tränare och äldre åkare hjälper yngre barn om det behövs.

• Stanna hemma om du känner dig sjuk, även om symptomen är lindriga
  • Vänta minst två symptomfria dagar innan du går tillbaka till träning
  • Håll avstånd till andra – både inomhus och utomhus. 2 meter är en bra riktlinje att hålla så ofta som möjligt.
  • Byt om hemma före och efter träning
  • Endast aktiva åkare och tränare vistas i ishall, spelargång och omkädningsrum. Dina föräldrar och syskon väntar utanför.
  • Tvätta händerna med tvål och varmt vatten
  • Packa ner handsprit i träningsväskan – ett alternativ när det inte finns möjlighet till handtvätt
  • Undvik kroppskontakt vid hälsning
  • Dela inte vattenflaskor

Eftersom vår chefstränare även arbetar med riskgrupper vill vi från och med nu, gärna ta det säkra före det osäkra och rekommenderar därför att man också stannar hemma från träning om man misstänker att någon annan i familjen uppvisar coronaliknande symptom.

Påminn gärna dina barn en extra gång inför träningstillfället om att hålla avstånd, tvätta händerna och inte dela vattenflaskor.

Låt oss tillsammans hjälpas åt att följa rekommendationerna, ta hand om varandra och visa hänsyn.

Rekommendationen gäller tills vidare men kan komma att revideras om situationen förändras.