Hoppa till sidans innehåll

RF-SISU Stockholm


Läs vårt Utbildningsnytt från den 22 oktober. Här hittar du aktuella utbildningar från oss på RF-SISU Stockholm.
 
På Riksidrottsförbundets sida om kompensationsstöd för förening finns nu en enklare instruktionsfilm om hur ansökan går till steg för steg i IdrottOnline.
 
På två år har IK Frej Täby Ungdomsfotboll gått från att inte ha några spelare i de äldre flicklagen till 35 spelare. Framgångsreceptet har varit att lyssna på spelarna och forma verksamheten efter det.
 
Alla idrottsföreningar som bedriver verksamhet för äldre (+65) har från den 1 oktober möjlighet att söka ett verksamhetsstöd för den målgruppen.
 
Läs vårt senaste Utbildningsnytt med aktuella digitala utbildningar från oss på RF-SISU Stockholm
 
Huddinge Handbollklubb växer så det knakar. Föreningen har mer än fördubblat antalet medlemmar på några år. En del av nyckeln är föreningens värdegrundsarbete och satsningen på unga ledare.
 
Tyvärr ser vi nu en ökning av smittspridningen av Covid-19 igen, inte minst i Stockholmsregionen. Folkhälsomyndigheten uppmanar till fortsatt ansvar och riktar sig särskilt till idrottsrörelsen att följa rekommendationer och riktlinjer.
 
En oanvänd asfaltsyta i Björklund Hage i Norra Ängby har omvandlats till tre minitennisbanor. Till nästa sommar ska även basketplanen rustas upp. Tanken är att lokala föreningar i framtiden ska finnas på plats regelbundet.
 
Simskolan i Järvabadet i somras blev en succé och i Hallunda-Norsborg arrangerades det en fotbollsskola på Kärsby IP. Nedan följer ett litet axplock av några aktiviteter från i somras där vi på RF-SISU Stockholm har varit delaktiga.
 
Hallå där Doris Högne Rydheim, RF-SISU Stockholms styrelse, som blir tillförordnad ordförande fram till Distriktsidrottsstämman i mars.
 
RF-SISU Stockholm beslutade i inledningen av Coronapandemin att det är viktigt att få mer kunskap om hur våra idrottsföreningar i Stockholmsdistriktet påverkas. Detta för att kunna peka på var olika typer av insatser och stöd behövs mest.
 
För ett år sedan startade Vallentuna Hockey sittande paraishockey. – Vi har alltid sagt att vi ska finnas till för alla. Nu när vi har paraishockey är vi verkligen en förening för alla, säger Pontus Lundqvist, ungdomsansvarig i föreningen.
 
I våras skickade vi på RF-SISU Stockholm ut information om den årliga medaljutdelningen i Stadshuset för föreningar i Stockholms stad. Nu har staden valt att ställa in firandet - men SM-guldmedaljörer kan ändå få diplom. Läs texten för mer info.
 
Hallå där Göran Tidström, ordförande för Stockholms Ishockeyförbund ...
 
Vår styrelseledamot Björn Erkus berättar hur parasporten har förändrats de sista åren och om betydelsen av att var en naturlig del av varje idrott.
 
12

 

 

 

 

Postadress:
Boo SK - Konståkning
Boo Sportklubb, Box 33
13232 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: konstakning@boo-sk.se

Se all info