På tävling

Vid tävling anländer åkare till ishallen iförd klubboverall med tävlingskläderna i väskan och dräkten på galge. Kolla noga att allt är med innan avfärd: skridskor (!!), vantar, dräkter 2 st, CD + reserv. Tränaren anger klockslag (ca 1 timme före tävlingsstart), barnen lämnas av och föräldrarna går upp på läktaren för att i lugn och ro avnjuta tävlingen. Tränaren sköter uppvärmningen, frisyr, omklädning. Om tränaren är upptagen med annan åkare när du kommer – gå fram och säg till att du har anlänt så tränaren vet.

Tänk på att vara en god ”idrottstjej/kille” – hälsa på andra åkare och tränare, gratulera alltid pristagarna vid prisutdelningen etc. Ett trevligt sätt garanterar trevligt bemötande. Du representerar din klubb, Boo SK!!

När vi åker och tävlar på annan ort gäller följande

Klubben ordnar allt det praktiska och ett PM går ut till aktuella åkare med tider och info. Åkare under 15 år får inte ha värdesaker med sig.  Medföljande tränare har mobil om det skulle hända något akut. Vid resa tar åkare ledigt från skolan på fredagen och vissa fall även måndagen efter beroende på hemfärd.

Packa en liten ryggsäck och en rullväska, tänk på att åkare måste kunna hantera sitt bagage själv under resan. Skridskorna måste packas i rullväskan som checkas in, kom ihåg EU regler för handbagage. Pass behövs.

Uppdaterad: 2015-06-16 10:53
Skribent: Ninna Mörner