Historik

Konståkningssektionen startades 1967 av Hillevi Löving och Chrystel Thomsen. De försökte driva skridskoskola på de olika isbanorna i kommunen som t.ex. Sågtorp och Orminge tillsammans med sina döttrar Ewy och Jenny. När de inte fick is på banorna höll de till på sjöisarna och i sportväskan släpade de alltid med sig bandspelare och högtalare. I slutet av mars varje år hade de uppvisning på Björknäs IP.

Hösten 1972 fick vi konstfruset, säsongen blev i och med detta dubbelt så lång. Hösten 1973 hade vi 11 is timmar på konstfrusen bana på Björknäs IP. Verksamheten bestod i skridskoskola och konståkningsskola och den första externa tävlingen gick av stapeln. Boo Cupen, vår egen tävling arrangerades för första gången i januari 1979, utomhus på Björknäs IP.

Nämnas kan också att Boo SK Konståkning fick Nacka kommuns kulturstipendium 1976.

Magda Julin, OS-guldmedaljör i konståkning år 1920, bodde i Nacka kommun och deltog vid prisutdelningar i klubbens begynnelse. Bilden ovan är på Magda Juhlin.

I februari 1980 invigdes Nacka ishall och Boo SK uppträdde med issagan  ”Trollkarlen från OZ”. År 1985, tog Jaan Wirma, Boo SK SM-brons för juniorer.

Flera uppskattade isshower har det blivit genom åren; 2009, "Mama Mia", år 2010 "En hyllning till Mickael Jackson", 2011 Jorden Runt och år 2012 nycirkus på is "Cirque du Soleil". Bilder från uppvisningar finns under Galleri-fliken.

2001 arrangerade vi vårt första påskläger i Björknäs och sedan dess har vi haft möjlighet att arrangera detta läger varje år. Sommaren 2005 arrangerade vi vårt första sommarläger i Tumba ishall. Lägret pågick i 3 veckor under sommarlovet.

Framgångar på is: Boo SK fick 2:a pris i Stockholms Cup final 2009.

Riksmästerskapet 2009 placerade sig Malin Stéen & Isak Kjerf på andra plats i par.

Boo SK:s åkare Carolina Olsson fick första pris i Stockholms Stjärntävlingsfinal 2012.

Mer om resultaten för år 2011 och 2012 finns under Resultat under fliken Tävlingsverksamhet.

Boo SK utsågs av Stockholms konståkningsförbund till ”Bästa breddklubb i Stockholm Cup 03/04”.

År 2012 har vi c:a 20 timmar is i veckan fördelat mellan Nacka ishall och Björknäs. Alla timmar fördelas på skridskoskola, förberedande tävlingsåkare och tävlingsåkare.

Ständigt återkommande varje år är Boo Cupen, vår egen tävling som vi fortfarande håller vid liv och som numera ingår i Stockholm Cup.

Uppdaterad: 2016-06-08 02:14
Skribent: Ninna Mörner