Nyheter från SF

Nya på förbundskansliet

(2020-01-17 12:24)
Vilka är våra nya stjärnor på kansliet? En äger en häst och är utbildad sommelier och den andra bakar och åker Harley Davidsson när tillfälle ges. Vi hälsar våra nytillskott på förbundskansliet, Nina Bergman och Helen Åhlén, välkomna.

Den 22 september beslutade Svenska Konståkningsförbundets styrelse att tillsätta en extern, oberoende utredning för genomlysning av verksamheten. Uppdraget formulerades i samråd med Riksidrottsförbundet och det har gått till Dr. Klara Edlund.

Idrottens miljöorganisation, Städa Sverige, uppmärksammar årligen idrottsledare som med sitt engagemang inom Städa Sveriges verksamhetsområden svarat för betydande insatser. Nu är nomineringen öppen för 2019 års ledarstipendium.

God Jul och Gott Nytt År!

(2019-12-25 17:15)
Katarina Henriksson, Svenska Konståkningsförbundets ordförande, blickar mot det nya året och skickar en julhälsning till konståkningssverige.

SM-medaljörer 2019

(2019-12-16 09:50)
Igår avslutades Svenska Mästerskapen i Ulricehamn. Svenska Mästarna i konståkning är korade och guldmedaljörer blev Anita Östlund, Landvetter KK, och Nikolaj Majorov, Luleå KK.

Imorgon startar årets SM

(2019-12-11 21:09)
Imorgon startar årets SM-vecka i Ulricehamn med RM, ungdoms- och juniorklassernas kortprogram. Seniorer damer och herrar kliver in i tävlingarna under fredagen för att åka final på söndag. Mästerskapet pågår 12–15 december.

Svenska Konståkningsförbundet öppnar upp för elitserieåkare (singel) att delta på två internationella ISU tävlingar under våren. Åkaren representerar Sverige och Svenska Konståkningsförbundet.

Internationella kommittén ansvarar för att ta ut Sveriges representanter på Internationella mästerskap. Uttagningskriterier för EM, The Nordics och JVM Synkro finns nu på hemsidan.

Vi jobbar just nu med att uppdatera vår hemsida och vi är tacksamma för ditt tålamod och förståelse under tiden vi arbetar för att göra hemsidan ännu bättre än tidigare!

Svenska Konståkningsförbundet söker en förbundschef som är beredd att anta utmaningen att leda svensk konståkning mot Strategi 2026. Ansökan vill vi ha senast den 10 januari 2020.

Vill du arbeta med idrott i en inspirerande och utvecklande miljö på Idrottens Hus i Stockholm? Är du ansvarsfull, självgående, arbetar målinriktat och har god organisationsförmåga? Då kan du vara en av de vi söker.

Pre Event är startskottet på säsongen för de svenska lagen inom synkroniserad konståkning. På lördag den 26 oktober samlas lagen i Landvetter ishall för en träningstävling där de åker programmen inför tekniska funktionärer och får feedback.

Under Strandens dag 21 september städade Nacka Teamåkningsklubbs team Caprice bort 10 säckar skräp utmed Nyckelvikens strand i Nacka. För insatsen får de en ersättning till laget.

Svenska Konståkningsförbundet har nu formulerat uppdraget till den oberoende externa utredning som förbundsstyrelsen beslutat att tillsätta, med anledning av missförhållanden inom svensk konståkning.

Helgen den 26-27 oktober är det dags för årets Pre Event för synkroniserad konståkning. Detta är en möjlighet för lagen att visa upp sina program inför internationella tekniska funktionärer för feedback och möjlighet att finslipa programmen.

E-post: boosk.konstakning@gmail.com