Nyheter från SF

Nu finns det möjlighet att anmäla sig till två spännande utbildningar för singeltränare v.44 – De fem komponenterna med den schweiziska koreografen Salomé Brunner samt Ungdomslyftet 2.0 med Shanetta Folle och Regina Jensen. Passa på!

För några veckor sedan deltog 26 åkare på isdans- och solodanssammandrag. Det tränades tango av olika slag, foxtrot och valser under ledning av Aliki Stergiadu, Karin Skarstedt och Malin Malmberg. Vi hade även Cindy Builik med på isen vissa pass.

En förening som har vilja och resurser att arrangera, en kommun som är välvilligt inställd, och två intilliggande ishallar som kan få plats med allt vad ett SM innebär. Det är exempel på vad som behövs för att arrangera ett SM i konståkning.

Ren vinnare är en webbaserad utbildning i antidoping för idrottsutövare och stödpersonal. Utbildningen passar både dig som är ny inom idrotten och elitidrottare.

Är din gymnasieskola intresserad av att söka Nationellt Idrottsgymnasium (NIU) med inriktning på konståkning? Senast den 1 november behöver vi ansökan från skolorna.

Förr i tiden fick barn tidigt lära sig att sitta still. Idag är problemet det omvända. 2 av 3 svenska barn och ungdomar rör sig mindre än vad WHO rekommenderar*. Och stillasittande livsstil ökar i alla åldrar. Det måste bli ändring på det.

Imorgon börjar Finlandia Trophy i Esbo, Finland, där Sverige representeras av Alexander Majorov, Nikolaj Majorov och Anita Östlund. Nikolaj Majorov debuterar på seniornivå, vilket innebär att bröderna Majorov för första gången tävlar mot varandra.

Idag börjar Junior Grand Prix i Ljubljana, Slovenien. För Sverige åker Andreas Nordebäck och Selma Ihr som får chans att göra en repris av förra veckans åk. Som alltid streamas tävlingarna. Länkar och tider har vi samlat här.

Team Surprise läggs ner. Världens över tid mest framgångsrika lag i Synkroniserad konståkning, från Landvetter i Sverige, kommer inte fortsätta att tävla.

Besluten som togs vid Förbundsmötet innebär att svensk konståkning har en ny strategi, Strategi 2026. För att kunna förverkliga strategin behöver bland annat organisationsstrukturen förändras, liksom delar av förbundskansliets organisering.

Styrelsen för Hans Lindhs Stipendiefond har utsett Smilla Szalkai från Älta IF till årets Hans Lindh-stipendiat.

Idag börjar Nebelhorn Trophy, där Matilda Algotsson och Alexander Majorov tävlar för Sverige. Challenge-tävlingen blir säsongens första internationella tävling för Alexander och Matilda. Vi önskar dem lycka till!

Idag inleds Junior Grand Prix i Ostrava för Andreas Nordebäck och Selma Ihr. Datum, tider och länkar för streaming länkas nedan. Heja Andreas och Selma!

Nu finns det nya kursmaterialet för Tränarkurs steg 1 och 2 till försäljning.

Förbundsmötet 2018

(2018-09-25 10:59)
Den 22/9 hölls Svenska Konståkningsförbundets Förbundsmöte. Ca 200 personer deltog vid helgens Convention med temat "Strategi 2026”. Merparten medverkade även på Förbundsmötet, vilket ger bred förankring av frågor som behandlas och beslut som fattas.

E-post: boosk.konstakning@gmail.com